Vår historia

När vi planerade inför öppningen av Göteborg var vi säkra på hur vi ville ha det. En levande kvarterskrog med stil. Att besöka oss skulle kännas trevligt och familjärt.

Då vi äntligen lyckades lägga vantarna på det sjönära läget längst upp i Sickla kanal var vi en bit på väg. Efter att våra kockar en tidig vårmorgon inspekterat lokalerna, kände vi alla att svenska råvaror av hög kvalitet, skulle vara en fin grundsten i våra menyer. Nu gällde det att komma på ett namn vi alla var nöjda och kände oss hemma med.

Göteborg?

Även hos oss finns faktiskt en viss mystik kring namnet. Vem var det egentligen som kom på det? Och var det på grund av att man kunde ta sig hit med spårvagn? Spekulationerna har varit många. Trots att det redan från starten (och än idag) ringde äldre människor som trodde att dem kommit till staden Göteborgs “huvudväxel”, så är vi ändå helnöjda med namnet.

Äntligen dags

Den 10 Juni 2004 var en regnig dag. Men nu hade det efter många månader av planering och byggnation äntligen blivit dags för premiäröppning. 30 platser hade vi att erbjuda inne i restaurangen. Till vår stora glädje märkte vi ganska omgående att dessa inte räckte till. Två ombyggnationer och en arkitektritad vinterträdgård senare, kan vi idag 2014 ta in 75 gäster.