Göteborg året runt

Precis som i Göteborg kan du ta dig hit med båt eller spårvagn. Och visst är stämningen go. Minst sagt. På Göteborg går det lika bra att svalka sig med en kall öl i sommarsolen vid bryggan, som att avnjuta en mustig fiskgryta i höstmörkret på den inglasade verandan. Varmt välkommen.

På Göteborg tar vi tillvara på vad varje årstid har att erbjuda. Något du säkert lägger märke till om du läser på vår meny. Trots att vi nog håller svensk sommar som vår favorit, vågar vi lova gemytliga kvällar oavsett väder.

Juni, Juli, Augusti

Då solen gassar lämpar sig Göteborg utmärkt för en svalkande öl. Eller varför inte en somrig drink? Här finns gratis båtplatser, livligt sorl och en gästvänlig stämning. Om hungern tränger på lockar köket med färska räkor och andra lätta sommarrätter .

September, Oktober, November

Trots regn och rusk har även denna årstid sin charm. Då höstmörkret lägger sig över sjöstaden bjuder köket på läckra rätter med fokus på vilt och smakrik svamp. Njut gärna av desserten framför den öppna spisen.

December, Januari, Februari

I december är julbordet den stora höjdpunkten. Vi dukar upp ett traditionsenligt julbord i sann Göteborgsanda. Om snön ligger vit i Hammarbybacken kom ner på Sveriges sydligaste afterski och diskutera dagens skidåkning. Om snön uteblir kom in och trösta dig med en kopp varm choklad.

Mars, April och Maj

Med våren kommer ljuset, och våra kockar tillagar årets första primörer. Plocka fram solglasögonen och umgås över ett glas vitt på den inglasade verandan. Lägg till en gnutta vårvärme – och sommaren känns redan mycket närmre.